/* */ Skip to main content Skip to search

Keurmerk Barometer Duurzame Bloemist

Wanneer zijn bloemen duurzaam?

De (semi-)overheidsorganisaties moeten en veel bedrijven willen steeds vaker maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het inkopen van duurzame bloemen is daar een onderdeel van. Maar hoe weet een inkoper welke bloemen duurzaam geteeld zijn en dat de bloemist duurzaam onderneemt? Het keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ biedt duidelijkheid.

Voordelen van het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist

Met het keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ onderscheidt een bloemist zich van niet-duurzame bloemisten. Voor de bloemist is het certificaat de kroon op een duurzaam ondernemersbeleid. Wat vervolgens weer tot een positief imago leidt. Hij anticipeert op de noodzaak van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen, onderneemt daar actie op en is klaar voor de toekomst.

De voorwaarden

Een bloemist die het keurmerk voert moet kunnen aantonen dat hij een duurzame bedrijfsvoering heeft. Bijvoorbeeld door de inkoop van duurzame MPS-A gecertificeerde bloemen bij producenten die aan bepaalde milieueisen en arbeidsvoorwaarden voldoen. In het eigen bedrijf gelden eisen voor onder andere afval, elektriciteit, hygiëne en reinigingsmiddelen, gas en water, verpakking, vervoer en zorg voor medewerkers.

Samenhang met SMK

De Duurzame Bloemisten Groep sluit nauw aan op bestaande duurzaamheidsinitiatieven in de keten. Het keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ is zo’n initiatief. Het toont aan dat niet alleen de bloemen maar ook het bedrijf duurzaam is ingericht. Geen productcertificering dus maar een bedrijfscertificering.

Onze coöperatie garandeert dat de bloemist een duurzame bedrijfsvoering heeft. De bloemist kan op basis van duurzaamheidscriteria een score behalen. Het totaal aantal behaalde punten bepaalt of de bloemist het Bronzen, Zilveren of Gouden keurmerk van de ‘Barometer Duurzame Bloemist’ mag voeren. De criteria van het keurmerk worden beheerd door Stichting Milieukeur. Meer informatie over het keurmerk en de reeds gecertificeerde bloemisten is ook te vinden op mijnduurzamebloemist.nl