/* */ Skip to main content Skip to search

Ik ben inkoper

Duurzaam en ‘groen’ bloemen inkopen

Ieder mens geniet van mooie bloemen. Deze dragen zelfs bij aan het positieve Nederlandse imago. Maar dat die Nederlandse bloemen in werkelijkheid vaak uit Oost-Afrika komen, weten de meeste mensen niet. Bij de kwekers in die landen zijn de omstandigheden voor mens en milieu veelal ronduit slecht. De, vooral vrouwelijke, medewerkers verrichten er te zware arbeid onder slechte omstandigheden. Bij de teelt worden chemicaliën gebruikt waaraan ook de arbeiders blootstaan.

Op dit moment komt circa 40% van de bloemen die in Nederland te koop zijn uit het buitenland. Dit percentage zal, naar verwachting, over 5 jaar op ongeveer 60% liggen. Als Duurzame Bloemisten Groep vinden we dat dit moet veranderen. We zijn voorstanders van lokaal ondernemerschap. Maar dit kunnen we niet alleen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als maatschappelijk betrokken inkoper kunt u daarin mede verandering brengen. Uw duurzame of ‘groene’ inkoop heeft enkel voordelen voor mens en milieu. Het is daarom belangrijk om uw inkoopbeleid daarop af te stemmen. Daarbij kunt u de aanschaf van duurzame bloemen als ‘groene’ inkoop in de boekhouding verwerken. En onderstreept u uw ambitie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Aan de boeketten die u bij ons inkoopt wordt een label gehangen waarop staat vermeld dat er als bedrijf een bewuste keuze is gemaakt om het boeket duurzaam in te kopen.

Uw invloed als inkoper

De bloemisten die aangesloten zijn bij de Duurzame Bloemisten Groep bieden u een eerlijk alternatief voor gekweekte bloemen en kopen deze vooral bij Nederlandse telers in. Bovendien hebben bloemisten met het keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ een duurzame bedrijfsvoering waarop zij jaarlijks onafhankelijk worden gecontroleerd. Een waardevol keurmerk dat inkopers meerdere zekerheden biedt.

Het gemak van ons bestelsysteem

Via onze site kunt u heel gemakkelijk uw bloemen bestellen. Ons bestelsysteem voldoet aan de huidige eisen van (grote) organisaties. Zo kunnen er meerdere referenties op de factuur vermeld worden, is het mogelijk om meerdere bestellers toe te voegen, worden facturen op maat opgesteld en kan het zelfs gekoppeld worden aan uw interne bestelsysteem. Dit zorgt voor optimale efficiëntie.

U maakt het verschil

Wanneer u bloemen koopt bij de Duurzame Bloemisten Groep draagt u bij aan de toenemende vraag naar duurzame bloemen. Daardoor gaan meer bloemisten duurzaam gecertificeerde bloemen inkopen en een duurzame bedrijfsvoering voeren. Belangrijke aspecten waarover wij u graag meer vertellen. Neem daarvoor gerust contact met ons op.