/* */ Skip to main content Skip to search

Ik ben bloemist

Bent u een duurzame bloemist?

Uw overtuiging, houding en gedrag bepaalt of uw bedrijfsvoering duurzaam is. Echter, als individuele detaillist heeft u helaas weinig grip op de duurzaamheid van het product dat u in- en verkoopt. Ook heeft u weinig invloed op het verduurzamen van de volledige keten van kweker tot afnemer.

Door te participeren in de Duurzame Bloemisten Groep kunt u deze invloed wel uitoefenen.

Uw invloed reikt verder

  • Door uw participatie stimuleert u kwekers om duurzaam te telen. De Duurzame Bloemisten Groep is hard aan het werk om deze keurmerken steeds beter zichtbaar te maken bij veilingen en groothandels zodat u bewust kunt inkopen.
  • U verbetert de veelal slechte arbeidsomstandigheden van de mensen die, vooral, in Afrikaanse landen uw bloemen kweken.
  • Met het voeren van het keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ stimuleert u de vorming van een landelijk netwerk duurzame bloemisten en het verduurzamen van de bloemenbranche.
  • Als duurzame bloemist is het mogelijk om een goede productmarge te behalen. Wij streven naar een fors lagere, transparante, flexibele en eerlijke provisieafdracht.
  • Omdat de overheid de intentie heeft om 100% en semi-overheid 70% duurzaam in te kopen, bent u als duurzame bloemist in het voordeel. U profiteert van de kennis en expertise van de Duurzame Bloemisten Groep die onder overheden en landelijk opererende bedrijven acquireert en op aanbestedingen inschrijft.

Keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’

Als lid van de Duurzame Bloemisten Groep wordt van u verwacht dat u binnen 1 jaar het keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ behaalt. Er zullen bloemisten zijn die (reeds voor een deel) aan de eisen voor het bronzen certificaat voldoen. De opvolgende niveaus zijn Zilver en Goud.

Sluit u aan bij de Duurzame Bloemisten Groep

Er zijn grote voordelen voor de maatschappij, uw klanten en uw bedrijf door uw bedrijf aan te sluiten bij de Duurzame Bloemisten Groep. Uw klanten kunnen maatschappelijk verantwoord inkopen en kunnen de inkoopfacturen als ‘groene’ inkoop in de boekhouding verwerken. Uw bedrijf onderscheidt zich van de niet-duurzame bloemisten en u bent klaar voor de toekomst.

Graag informeren en adviseren wij u over het af te leggen traject. Neem contact met ons op en dan gaan we samen aan de slag!