/* */ Skip to main content Skip to search

Biologische bloemen

Biologische en duurzame bloemen

De bloemisten die zijn aangesloten bij de Duurzame Bloemisten Groep dragen bij aan een verduurzaming van hun producten en de hele keten. Het aanbod van biologische bloemen hierbinnen is nog klein. Wanneer de vraag zal toenemen is het aannemelijk dat ook het aanbod zal groeien. Deze ambitie sluit volledig aan op de doelstelling om het toenemend gebruik van chemicaliƫn terug te dringen.

Biologisch geteelde bloemen

Bij biologische teelt wordt optimaal gebruikgemaakt van de natuurlijke factoren in het teeltsysteem. Organische bemesting, biologische ongediertebestrijding, vruchtwisseling en juiste rassenkeus zijn basisregels voor het kweken van een gezond biologisch sierteeltproduct. Zodoende raken biologische bloemen zonder chemische toevoegingen of bestrijdingsmiddelen volgroeid. Ze worden gekweekt met liefde en respect voor de natuur.

De concrete betekenis van biologisch geteelde bloemen

  • Uitsluitend organische bemesting i.p.v. kunstmeststoffen.
  • Geen gebruik van synthetisch-chemische bestrijdingsmiddelen.
  • Kwekers zijn EKO gecertificeerd.
  • Aangesloten bedrijven worden gecontroleerd door de SKAL. Een door de overheid ingestelde organisatie die alle biologische producten beoordeelt.
  • Bloemen worden in volle grond, op natuurlijke wijze geteeld en krijgen de tijd om op eigen kracht tot volle wasdom te komen. Hierdoor zijn biologische bloemen niet het hele jaar verkrijgbaar. Een plant die in de volle grond groeit maakt van nature afweerstoffen aan tegen plagen en ziekten zonder dat hierbij chemische middelen nodig zijn. Dit zorgt voor sterke bloemen.